Expo Business Park,
Bucuresti

Expo Business Park, <br>Bucuresti
Despre proiect

AVITECH a incheiat in prima parte a anului 2020 lucrarile la instalatiile de curenti slabi din cadrul proiectului EXPO Business Park, localizat in zona de nord-vest a Bucurestiului.

EXPO Business Park este cea mai noua investitie finalizata in Romania de catre Portland Trust – dezvoltator imobiliar si administrator de active cu birouri in Praga si Bucuresti.

image

Proiectul a constat in dezvoltarea a 3 cladiri de birouri cu o suprafata neta de inchiriat de 38.000mp si o parcare subterana pe 2 niveluri cu o capacitate totala de 600 locuri de parcare. Gasesti aici mai multe specificatii.

Arhitectul desemnat pentru aceasta dezvoltare a fost compania Chapman Taylor.

In cadrul proiectului, AVITECH a fost contractata pentru proiectarea si executia instalatiilor electrice curenti slabi: supraveghere video, detectie efractie, control acces auto si pietonal, sisteme de detectie incendiu, automatizari BMS si infrastructura IT&C aferenta acestor instalatii. De asemenea, s-a realizat si instalarea unor sisteme de stingere incendiu cu gaz, pentru camerele tehnice.

 • Client BOG’ART
 • Obiectiv Expo Business Park, Portland Trust
 • Finalizare Ianuarie 2020
 • Sisteme Securitate, Detectie Incendiu, Automatizari BMS
Solutiile AVITECH

Zona de nord-vest a Bucurestiului urmeaza sa devina in urmatorii ani un centru infloritor pentru afaceri, ce va cuprinde cladiri de birouri, hoteluri de top, centre comerciale, cladiri rezidentiale alaturi de infrastructura existenta cu parcuri, arene sportive, universitati, centre expozitionale.

Portland Trust a dorit construirea unui complex de cladiri moderne de birouri, care sa ofere oamenilor facilitatile necesare pentru a lucra productiv, intr-un mediu de lucru sanatos – spatii comune generoase, iluminat natural, confort, securitate si siguranta. In acelasi timp, sa aiba posibilitatea de a accesa cu usurinta servicii de calitate precum cele financiare, medicale, fitness, restaurante.

Un alt atribut important urmarit in dezvoltarea proiectului a fost eficienta energetica: consum minim de energie pentru un confort sporit, impact scazut al cladirii asupra mediului inconjurator.

In acest context, rolul AVITECH a fost acela de a proiecta si executa instalatiile electrice curenti slabi in conformitate cu cerintele beneficiarului, atat din punct de vedere al performantelor dorite pentru sisteme si impuse de clasa cladirilor, cat si privind constrangerile legate de bugetul investitiei.

Cu o experienta de peste 20 de ani in instalarea si integrarea diverselor sisteme de curenti slabi pentru cladiri, si avand la dispozitie numeroase solutii – nefiind constransi de utilizarea unei anumite tehnlogii, compania noastra a ales un mix de sisteme de inalta calitate si fiabilitate dovedita pentru infrastructura esentiala si sisteme cu raport pret/performanta foarte bun, in vederea incadrarii in bugetele alocate.

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Echipamente
 • Sistem de Detectie Incendiu Schrack Seconet compus din 6 centrale conectate in retea peste 5.100 de elemente (65 de bucle, 4.569 detectori , 11 detectori tubulatura, 246 butoane, 266 sirene);
 • Sistem de Control Acces pietonal si detectie efractie compus din 6 centrale UTC , cititoare HID si porti automate rapide dormakaba;
 • Sistem de Acces auto pentru parcare cu solutie de identificare a numerelor de inmatriculare (LPR) Metrici, videointerfoane pentru vizitatori Aiphone si bariere Came;
 • Sistem de Supraveghere Video cu 115 camere Hikvision, software de management video (VMS) Quognify, infrastructura IT Fujitsu, solutie de afisare video pentru dispecerat NEC;
 • Sistem de Videointerfonie Dahua pentru comunicatia dintre cele 14 lifturi cu dispeceratul;
 • Sistem de Videointerfonie Aiphone cu 13 posturi de exterior si 5 posturi de interior;
 • Sistem Integrat de Securitate (PSIM) Advancis pentru gestionarea si interconectarea sistemelor de detectie incendiu, supraveghere video, control acces si BMS;
 • Sistem de Automatizari BMS Honeywell pentru monitorizarea functionarii si controlul instalatiilor cladirilor (instalatii electrice, iluminat, sistem de ventilatie, sistem de degivrare, sistem alimentare cu apa, instalatii irigatii spatii verzi, instalatie stingere incendiu cu apa sprinklere hidranti, instalatie canalizare, instalatie desfumare, sistem de detectie si semnalizare incendiu, sistem de control acces, sistem de detectie efractie), a sistemelor de back-up asociate. De asemenea, sistemul BMS are si rolul esential de a monitoriza consumurile de energie in spatiile comune si separat, in spatiile chiriasilor;
 • Infrastructura IT&C suport pentru instalatiile de curenti slabi Fujitsu, Fortinet, R&M;
 • Sisteme de Stingere cu gaz pentru camere tehnice Wagner.
Serviciile oferite de AVITECH

In cadrul proiectului EXPO Business Park, AVITECH a oferit intreaga gama de servicii: Proiectarea tuturor instalatiile electrice curenti slabi, Procurarea si livrarea materialelor, accesoriilor si echipamentelor necesare, Instalarea echipamentelor cu personal propriu si parteneri subcontractori pentru executia lucrarilor de cablare, Punerea in functiune a sistemelor contractate.

O atentie aparte am acordat Integrarii sistemelor cladirii, a sistemelor chiriasilor cu cele ale caldirii pentru protectia la incendiu, accesul auto si pietonal, automatizari BMS.

Pentru sistemele instalate, AVITECH va asigura o garantie de 5 ani. De asemenea, compania noastra va presta servicii de mentenanta a instalatiilor si suport tehnic.

Concluzii

In urma finalizarii constructiei, cladirile EXPO Business Park au obtinut certificarea de mediu BREEAM OUTSTANDING, fiind prima dezvoltare de cladiri de birouri din România care a obținut acest titlu.

Prin sistemele alese, instalate si integrate, AVITECH si-a adus o contributie importanta la

 • Cresterea valorii investitiei;
 • Confortul oferit chiriasilor;
 • Securitatea si siguranta chiriasilor;
 • Administrarea facila a sistemelor si instalatiilor de curenti slabi;
 • Operarea cu costuri reduse a cladirilor.

Compania noastra a dovedit inca o data ca este unul dintre contractorii de curenti slabi din Romania, capabil sa sustina si sa gestioneze cu resurse proprii, un proiect important si complex.

Proiecte de referinta, similare

De-a lungul timpului, AVITECH a contractat si executat instalatii eletrice curenti slabi si pentru alte cladiri de birouri precum Floreasca Business Park, Hermes Business Campus, Iulius Town Timisoara, Multigalaxy 1, Multigalaxy 2, Nusco, Palas Iasi, Unirii View, Vivo Cluj-Napoca.

Cauti un contractor pentru executia instalatiilor de curenti slabi?

Română