Sistem de detectie video a incendiului

Slider Image
Sistemul de detectie incendiu AVIOTEC IP Starlight 8000 identifica flacarile si fumul chiar de la sursa, inainte ca acestea sa se extinda si genereaza o alarma.

Sistemul de detectie video a incendiului AVIOTEC IP Starlight 8000 utilizeaza camerele de supraveghere Starlight pentru a identifica flacarile si fumul chiar de la sursa. In mod normal, detectoarele de incendiu sunt instalate la nivelul tavanului, iar in cazul izbucnirii unui incendiu la nivelul podelei, fumul trebuie sa ajunga pana la detector pentru a se declansa alarma. Prin urmare, timpul de detectare depinde, in special, de inaltimea la care se afla tavanul. Pentru a reduce cat mai mult acest interval de timp, sistemul de detectie incendiu AVIOTEC IP Starlight 8000 identifica flacarile si fumul chiar de la sursa, inainte ca acestea sa se extinda si genereaza o alarma.

Sistemul functioneaza datorita unor algoritmi inteligenti, capabili de a diferentia incendiile reale de factori distractori,  care proceseaza si analizeaza imaginile. Acesti algoritmi se bazeaza pe un model de foc fizic si pot fi ajustati cu usurinta la nevoile clientilor. Atunci cand camera identifica si confirma prezenta flacarii sau a fumului generat de o flacara, se va pozitiona un patrat sau dreptunghi in jurul acestuia. Apoi se va afisa simbolul de evacuare in partea dreapta a ecranului si se va transmite o alarma.

Camerele de inalta calitate Bosch care fac parte din sistemul AVIOTEC IP Starlight 8000 permit detectarea flacarilor si a fumului in cateva secunde chiar si in conditii dificile, iar alarma va fi transmisa prin retea si / sau releu. In plus, detectarea este integrata in camerele de supraveghere si nu necesita un alt echipament de analiza.

Folosind tehnologia Dynamic Transcoding, sistemul poate transmite alarmele catre o centrala de incendiu sau catre un centru de monitorizare ori dispozitiv mobil precum un iPad prin intermediul Ethernet. Primirea de imagini la calitate HD ofera echipelor de interventie o buna intelegere a situatiei curente chiar inainte de a ajunge la locul izbucnirii incendiului.

Anul acesta, mai precis pe 16 noiembrie, sistemul BOSCH AVIOTEC a primit recunoasterea organismului german VdS, aceasta fiind primul si singurul sistem video pentru detectie a incendiului din lume, care a obtinut o astfel de certificare.

Beneficii:

 • Detectia rapida a fumului si flacarii
 • Identificarea focurilor ascunse si mocnite
 • Zona mare de acoperire
 • Monitorizarea live a mediilor
 • Ideala pentru aplicatii cu spatii deschise mari si tavane inalte

Domenii de utilizare:

 • Depozite, Centre logistice
 • Institutii de arta si cultura
 • Gari, Aeroporturi
 • Utilitati, Energie
 • Industrie
 • Paduri

Doresti mai multe informatii despre sistemul de detectie video?

Română