Importanta pompei de incendiu si mentenanta

Slider Image
Pompele de incendiu pot fi costisitoare, insa acestea sunt absolut necesare in momentul in care nu este o cantitate suficienta de apa.

O pompa de incendiu este un element esential al sistemului de sprinklere, deoarece mentine aceeasi presiune la nivelul fiecarui cap de sprinkler din sistem, iar daca pompa nu functioneaza, intregul sistem se poate defecta. Avand in vedere faptul ca sistemul de sprinklere nu functioneaza in mod regulat, nu se va cunoaste faptul ca exista o problema daca nu se acorda timp pentru intretinerea si verificarea pompei de incendiu.

Pompa de incendiu are nevoie de energie, care poate fi generata de un motor electric, iar sursa de curent trebuie verificata cel putin o data pe an.  Este indicat ca lucrarile de intretinere sa se efectueze cand aceasta este decuplata de la sursa de alimentare pentru a va asigura ca totul se misca liber. O pompa de incendiu este realizata pentru a functiona multi ani, dar fara o intretinere corespunzatoare, ea ar putea sa se blocheze, determinand un risc major de incendiu pentru cladire.

O data pe luna trebuie testate capetele sprinklerelor care declanseaza sistemul, dar inainte de a face aceasta, este necesar sa anuntati departamentul de monitorizare pentru a nu crede ca este o urgenta. De asemenea, este indicata oprirea sonorului alarmelor pentru a evita sa va speriati angajatii cu exercitiul. In timpul punerii in aplicare a acestor teste, efectuati o inspectie vizuala a sistemului si a capetelor de sprinklere pentru a cauta defecte care sa necesite reparatii.

Pentru a preveni defectarea echipamentelor si a sistemelor si pentru a asigura functionarea optima a acestora, AVITECH ofera servicii de suport si mentenanta pentru toate toate tipurile de sisteme de detectie, alarmare si stingere incendiu. Datorita celor 14 centre regionale de suport tehnic, compania poate oferi suport si mentenanta la nivel national.

Doresti mai multe informatii despre mentenanta?

Română