De ce este nevoie sa facem mentenanta la timp?

Slider Image
Prevenirea pierderii vietilor, bunurilor si datelor

Functionarea normala a unui sistem sau a unei instalatii presupune o verificare periodica realizata de o companie specializata in furnizarea serviciilor de mentenanta atat preventiva, cat si corectiva. Acestea au rolul de a repune in functiune si de a evita declansarea unui eveniment care sa intrerupa procesele organizationale si sa genereze pierderea unor informatii si bunuri valoaroase, iar in cel mai rau caz, a unor vieti omenesti. Astfel de consecinte pot conduce o companie sau institutie in pragul falimentului. Pentru a evita asttfel de situatii, se impune incheierea unui contract de mentenanta, activitatea obligatorie conform legii.

Prelungirea duratei de viata a echipamentelor

Mentenanta preventiva asigura functionarea optima si continua a sistemelor si instalatiilor de curenti slabi si prin intermediul acesteia se pot identifica din timp valorile anormale ale unor parametri, astfel contribuind la preintampinarea unor eventuale defectiuni. De asemenea, prelungeste durata de viata a echipamentelor si reduce costurile cu reparatiile acestora.

Crearea unui mediu sigur pentru angajati si vizitatori

Pentru ca personalul sa isi desfoasoare activitatea in conditii normale si pentru a fi productiv, acesta trebuie sa beneficieze de un mediu sigur din toate punctele de vedere, echipat cu sisteme de securitate si siguranta, pentru care se intreprind periodic activitati de verificare si de curatare, care sa contribuie la evitarea izbucnirii unor evenimente neplacute. De asemenea, numarul de vizitatori poate scadea drastic in cazul in care acest serviciu nu se  realizeaza, deoarece nimeni nu doreste sa se expuna unui astfel de risc.

Respectarea legii 333/2003

Conform legislatiei in vigoare, incheierea unui contract de mentenanta este obligatorie (Legea 301/2003).Dupa predarea si receptia sistemului se impune semnarea unui contract de mentenanta intre proprietar sau utilizator si instalatorul sistemului sau o alta companie specializata in oferirea de mentenanta si service.

Doresti mai multe informatii despre serviciile de mentenanta?

Română