Prima implementare din “Clasa viitorului”

Slider Image
AVITECH, cu sprijinul furnizorului canadian SMART Technologies si al Primariei Municipiului Slatina, a finalizat cu succes implementarea proiectului pilot al programului “Clasa viitorului” pentru Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina.

Evenimentul de lansare al primei sali de clasa din program a avut loc vineri, 9 decembrie 2011, in prezenta reprezentantilor presei si ai administratiei locale. Profesori si elevi ai colegiului au demonstrat utilitatea si beneficiile aduse de noile echipamente si tehnologii in procesul de predare-invatare.

Programul “Clasa viitorului”, conceput de AVITECH si de producatorul canadian SMART Technologies, se adreseaza unitatilor de invatamant din mediul preuniversitar (gradinite, scoli, licee) si are ca obiectiv introducerea in cat mai multe sali de clasa a celor mai noi tehnologii pentru educatie. Acest lucru va genera dinamica, interactiune si implicare maxima din partea elevilor si a personalului didactic in procesul de predare-invatare.

Programul presupune:

realizarea unei configuratii de baza, personalizata pentru fiecare sala de clasa, cu echipamente si software SMART Technologies. Fiecare configuratie tine cont de numarul elevilor din clasa, de dimensiunile salii, ciclul de invatamant caruia se adreseaza, dar si de bugetul institutiei
realizarea de traininguri, sustinute de specialistii AVITECH pentru personalul didactic, in vederea utilizarii optime a noilor sisteme
pachete financiare speciale pentru accesul la cele mai performante sisteme interactive.
Mai mult, solutia poate include aplicatii software tip catalog electronic, echipamente si aplicatii software pentru laboratoare IT.

Implementarea proiectului pilot la Colegiul National “Ion Minulescu” din Slatina a constat in dotarea unei sali de clasa cu solutiile SMART Technologies pentru educatie (tabla interactiva multi-touch cu proiector incorporat SMART Board SBX880i5, sistemul de raspuns interactiv SMART SRP-PE-32, camera de documente SMART SDC-330, tableta wireless SMART WS-200), precum si in instruirea profesorilor colegiului, de catre specialistii AVITECH, in vederea fructificarii la maxim a posibilitatilor conferite de noile tehnologii.

“Dotarea liceului nostru cu astfel de echipamente, extrem de performante pentru activitatea didactica, ne da siguranta calitatii in procesul de invatare si posibilitatea de a folosi complex capacitatea profesorilor si elevilor de transmitere si respectiv de asimilare a informatiei. De asemenea, ne garanteaza un invatamant modern, pe care elevii nostri, participanti la diverse proiecte europene, l-au identificat deja la multe scoli din Europa.”, a declarat doamna Aurelia Cotosman, Director General al Colegiului National “Ion Minulescu” din Slatina.

„Tabla interactiva multi-touch ii permite profesorului sa creasca si mai mult calitatea demersului didactic. Elevii sunt fascinati de varietatea activitatii didactice pe care o permite aceasta tabla: de la posibilitatea de a lucra pe baza materialelor audio si video pana la folosirea internetului, de la vizualizarea spectaculoasa a diferitelor cunostinte predate pana la cresterea gradului de interactivitate si de motivare a invatarii. Procesul de predare-invatare devine mai performant, stimuland atat creativitatea elevului, cat si pe cea a profesorului”, a afirmat doamna Mariana Ceaus, profesor limba germana in cadrul Colegiului.

Solutiile SMART Technologies sunt cele mai recomandate pentru instruirea diferentiata, adresandu-se in egala masura tuturor elevilor. “Niciun elev nu seamana cu celalalt si niciunul nu invata in acelasi fel. Cu ajutorul produselor SMART incluse in acest program dorim sa ne asiguram ca profesorii au la indemana o serie de instrumente utile, asftel incat elevi cu abilitati, interese sau niveluri de pregatire diferite sa experimenteze cele mai adecvate cai de insusire a notiunilor predate”, declara Camelia Achelaritei, Product Manager AVITECH.

In Romania sunt putine institutii de invatamant dotate cu astfel de echipamente tehnologice. Daca in multe tari din Europa gradul de dotare a salilor de clasa cu tehnologie moderna este destul de ridicat, ajungand pana la peste 70% in Marea Britanie si tarile nordice, la noi in tara procesul se afla la inceput de drum. Prin programul “Clasa viitorului” AVITECH isi propune sa ajute la modernizarea procesului educational romanesc si alinierea lui la standardele internationale.

Echipamente

SMART Board SBX880i5 Tabla interactiva multi-touch cu proiector incorporat

SMART SRP-PE-32 sistemul de raspuns interactiv

SMART SDC-330 camera de documente

SMART WS-200 tableta wireless

Ultimele noutati

Referinte

Doresti mai multe informatii despre solutiile pentru educatie?

Română