Protectie de iarna pentru senzorii exteriori Optex

Slider Image

Utilizarea senzorilor de intruziune OPTEX este o alegere buna, deoarece acestia sunt conceputi pentru a functiona in toate conditiile meteorologice, chiar si pe parcursul iernii. AVITECH este partener OPTEX.

Pentru a oferi cele mai bune performante chiar si la temperaturi foarte scazute, o parte din senzori au incalzitorul integrat. Pentru fasciculele cu infrarosu si seria PIRS cu raza lunga de actiune seria SIP, incalzitoarele pot fi achizitionate cu accesorii.

Incalzitorul HU-3 se potriveste tuturor modelelor cu fascicul cablat, de la seria AX la seria SL. Fasciculele fara fir nu pot utiliza incalzitoare din cauza constrangerilor de consum curente ale bateriilor. Cel mai bun mod de a verifica daca incalzitoarele functioneaza corect inainte ca temperatura sa scada este de a verifica alimentarea cu energie electrica.

Fasciculele infrarosii active si LiDAR utilizeaza ambele tehnologii de detectare activa, emitand in mod constant un semnal. In unele cazuri, calitatea emisiei semnalului poate fi modificata de ceata groasa sau de o furtuna mare de zapada. Pentru a fi avertizat cu privire la performanta mai mica a senzorilor in acest timp, este important sa utilizati circuitul de descalificare a mediului sau circuitului DQ. Daca senzorul de intruziune foloseste un panou de alarma, se asigura ca circuitul DQ al senzorului este conectat fizic sau fara fir la panou. Daca senzorul nu isi poate emite semnalul corespunzator din cauza conditiilor meteorologice extrem de proaste, panoul de alarma va fi alertat.

Un alt accesoriu care ar putea fi util pe timpul de iarna (si vara) este instalarea unei hote metalice deasupra SIP-urilor pentru a evita acumularea zapezii pe PIRL

  • Mini-hota SIP: pentru seria SIP-3020/404/4010 și SIP-3020/404/4010-IP-Box;
  • SIP Mid-hood: pentru caseta SIP-5010/100 și SIP5010 / 100-IP.

Cu cat obiectivul este mai curat, cu atat performanta este mai buna. Daca senzorul OPTEX este murdar, trebuie curatat, iar cel mai bun mod de curatare este cu o carpa moale si apa sau cu un produs de curatare cu spuma antistatica. Nu se folosesc detergenti, deoarece pot deteriora calitatea lentilei.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Pentru solutii de securitate, AVITECH ofera o gama completa de servicii: Consultanta si alegerea celei mai potrivite solutii, Proiectare, Procurare echipamente, Instalare, Mentenanta si Suport tehnic.

Pe aceeasi tema

Doresti informatii despre protectia de iarna a senzorilor exteriori Optex?

Română