Securitate biometrica pentru constructii

Slider Image
Santierele de constructii sunt mobile si temporare. Pentru cateva luni, uneori ani, un intreg santier este format, iar apoi activitatile continua in alta parte. Santierele sunt greu de securizat si nu este intotdeauna usor sa controlezi un flux mare de intrari si iesiri.

In cadrul santierelor de constructii lucreaza numerosi angajati, iar numarul acestora poate fluctua de-a lungul unui an. Prin urmare, sistemele de control acces  si pontaj trebuie proiectate astfel incat sa ofere securitate, acuratete si flexibilitate.

Un exemplu potrivit pentru modul in care sistemele de pontaj se adapteaza unor astfel de conditii se refera la gradul ridicat de mobilitate al muncitorilor. Constructia trece prin mai multe etape, iar personalul specializat se muta de la un santier la celalalt pe masura ce etapele sunt finalizate. Punerea fundatiei, izolarea, vopsirea, instalarea utilitatilor, HVAC, electricitate si lumina, cabluri reprezinta unele dintre cele mai importante etape, unde este nevoie de muncitori specializati si personal care se ocupa de verificari periodice. Pe langa numarul fluctuant de muncitori, programele trebuie sa se adapteze intarzierilor, anagajatilor temporari,  numeroaselor ture, orelor suplimentare si absentelor.

La sediu sau intr-o sucursula, sistemul de control acces biometric poate gestiona angajatii obisnuiti indifferent daca acestea sunt la intrare sau in interior pentru a proteja anumite zone precum locurile in care sunt stocate depozitate documentele, in care sunt localizate camerele de server sau unde sunt stocate resursele financiare. Dispozitivele de la TBS pot fi utilizate si pentru pontaj, tinand o evidenta a fiecarui eveniment ce a avut legatura cu fiecare utilizator din sistem. Santierele de constructii sunt prin definitie mobile si temporare. Pentru cateva lun, uneori ani, un intreg santier este fixat, iar apoi activitatile continua in alta parte. Santierele sunt greu de securizat  si nu este intotdeauna usor sa controlezi un flux mare de intrari si iesiri.  In cadrul santierelor de constructii lucreaza numerosi angajati, insa numarul acestora poate fluctua de-a lungul unui an. Prin urmare, sistemele de control acces  si pontaj trebuie proiectate astfel incat sa ofere securitate, acuratete si flexibilitate.

De asemenea, sistemele trebuie sa se adapteze conditiilor mediului exterior (situatii de iluminare foarte diverse, cadru umed sau uscat, degetele ranite, prafuite sau uleioase. De asemenea, exista utilizatori care, pe parcursul intregii zile, au mainile acoperite de manusi, utilizand diverse instrumente sau conducand.

Sistemele pot fi integrat facil cu alte componente precum sistemul CCTV, portile electronice, alarmele. Toate dispozitivele sunt functionale atat pentru control acces, cat si pentru pontaj. Cei mai acurati senzori:
• Terminalul 3D: cel mai acurat cititor de amprente tactil, pentru toate conditiile in care se afla degetele
• Terminalul 2D+: cititor de amprenta cu ecran tactil, capabil sa citeasca degete umede, uleioase si prafuite.
• Terminal 2D mobil: dispozitiv mobil pentru a beneficia de o identificare biometrica in deplasare sau in orice zona
Toate dispozitivele mentionate mai sus au un ecran incorporat pentru gestionarea utilizatorilor si identificarea prin PIN, precum si cititorul RFID pentru a identifica insignele utilizatorilor.

De asemenea, sistemele trebuie sa se adapteze conditiilor mediului exterior (situatii de iluminare foarte diverse, cadru umed sau uscat, degetele ranite, prafuite sau uleioase). De asemenea, exista utilizatori care, pe parcursul intregii zile, au mainile acoperite de manusi, utilizand diverse instrumente sau conducand.

Sistemele de control acces biometric pot fi folosite pentru gestionarea fluxului de angajati, dar si pentru a proteja prin restrictionarea accesului anumite zone precum locurile in care sunt stocate depozitate documentele, in care sunt localizate camerele de server sau unde sunt stocate resursele financiare. Dispozitivele de la TBS pot fi utilizate si pentru pontaj, tinand o evidenta a fiecarui eveniment ce a avut legatura cu fiecare utilizator din sistem.  Sistemele pot fi integrate facil cu alte componente precum sistemul CCTV, portile electronice, alarmele. Toate dispozitivele sunt functionale atat pentru control acces, cat si pentru pontaj.

AVITECH, partenerul TBS in Romania, propune urmatoarea gama de dispozitive biometrice:

  • Terminalul 3D: cel mai acurat cititor de amprente tactil
  • Terminalul 2D+: cititor de amprenta cu ecran tactil, capabil sa citeasca degete umede, uleioase si prafuite.
  • Terminal 2D mobil: dispozitiv mobil pentru a beneficia de o identificare biometrica in deplasare sau in orice zona

Toate dispozitivele mentionate mai sus au un ecran incorporat pentru gestionarea utilizatorilor si identificarea prin PIN, precum si cititorul RFID pentru a identifica insignele utilizatorilor.

Echipamente

Terminale de acces biometric

Ultimele noutati

Referinte

Doresti mai multe informatii despre solutiile de securitate biometrica?

Română