Sistem de stingere incendiu cu spuma

Slider Image
AVITECH ofera sisteme de stingere incendiu cu spuma pentru depozite de substante chimice, depozite de lichide inflamabile, hangare si baze militare.

Sistemul de stingere cu spuma este folosit pentru protejarea zonelor in care sunt depozitate sau utilizate substante lichide inflamabile, produse din plastic sau din cauciuc. Spuma de stingere reprezinta un agent de stingere eficient, alcatuit din apa, spuma si aer.

Rolul spumei este de a opri incendiul prin inundarea sursei alimentarii focului. Spuma formeaza un strat solid ce acopera materialele inflamabile, iar acest lucru genereaza un efect de racire, separare si suprimare in functie de tipul de spuma. Aceasta izoleaza flacarile de oxigen, reduce extinderea gazelor toxice de ardere si capacitatea de combustie. Astfel, reactia chimica este oprita, iar focul este stins.

Principiul de functionare al sistemului de stingere cu spuma este unul facil. Spumantul din recipientul de stocare se amesteca cu apa provenita de la grupul de pompe, iar apoi este distribuita prin intermediul unui sistem de conducte catre generatoarele de spuma, tunurile de spum sau sprinklere. Astfel, spuma va stinge incendiul si va impiedica reaprinderea acestuia.

Domenii de utilizare

  • Depozite substante chimice
  • Depozite lichide inflamabile
  • Hangare
  • Baze militare

Echipamente

Sistem de stingere incendiu cu spuma

Ultimele noutati

Referinte

Doresti mai multe informatii despre sistemul de stingere cu spuma?

Română