Diferite tipuri de sisteme UPS Vertiv

Slider Image

Toate cele trei tehnologii de baza de alimentare neintrerupta (UPS) au rolul de a proteja infrastructura IT, in special la marginea retelei. Fiecare tehnologie are avantajele sale si fiecare poate fi necesara pentru configurarea protectiei eficiente a alimentarii, in special in sistemele complexe. Selectarea unui UPS pentru aplicatia dvs. particulara necesita o examinare a mai multor factori.

Cele trei tipuri de configuratii ale sistemului UPS sunt conversia dubla online, interactiva in linie si offline (numita si baterie de rezerva).

Conversie dubla online

Alimentarea cu AC (curent alternativ) este stabila. In timpul transmiterii si distributiei, acesta este supus unor caderi de tensiune care pot intrerupe operatiunile computerului, pot provoca pierderea datelor si deteriorarea echipamentelor. Cand vine vorba de protejarea incarcaturilor IT critice, numai tehnologia online de conversie dubla protejeaza pe deplin impotriva tuturor acestor probleme de alimentare, oferind cele mai inalte niveluri de securitate pentru retele.

Un sistem UPS online se numeste de obicei si conversie dubla, deoarece puterea de intrare este convertita in curent continuu (DC) si apoi este convertita in curent alternativ (AC). Acest design AC-DC / DC-AC asigura un grad sporit de izolare a sarcinii de neregulile de la alimentarea principala.

UPS-urile online preiau sursa de alimentare de curent alternativ si o convertesc in curent continuu, folosind un redresor pentru a alimenta bateria si sarcina conectata prin invertor, astfel incat sa nu fie necesare intrerupatoare de transfer de energie. Daca intrarea principala de curent alternativ esueaza, redresorul cade din circuit si bateriile mentin puterea care curge catre dispozitivul conectat la UPS.

Un UPS normal furnizeaza alimentare continua de inalta calitate a echipamentelor fara intreruperi atunci cand se transfera la baterie, protejand echipamentul de perturbatiile de alimentare cauzate de intreruperi, caderi, supratensiuni sau interfete de zgomot.

Conversia dubla online este cel mai obisnuit mod de functionare UPS utilizat pentru protejarea centrelor de date mari, oferind in totdeauna cel mai inalt nivel de calitate a incarcarii. Sistemele online ofera, de asemenea, reglarea frecventei esentiala pentru utilizarea cu sistemele de generare de rezerva pentru a proteja impotriva variatiilor obisnuite la pornirea generatorului.

Linie-interactiva

Sistemele UPS liniare interactive ofera atat conditionarea puterii, cat si rezerva bateriei. Aceasta tehnologie este deosebit de eficienta in zonele in care intreruperile sunt rare, dar fluctuatiile de putere sunt frecvente. Acestea accepta o gama larga de fluctuatii de tensiunede intrare inainte de a trece la bateria de rezerva.

Dincolo de backupl bateriei, UPS-ul interactiv de linie ofera un control mult mai bun asupra functiilor de energie decat a sistemelor offline. Avantajul UPS-ului interactiv de linie este circuitul de crestere a tensiunii si gama de tensiune de intrare pe care UPS o accepta.

Cu invertorul intotdeauna pornit  si conectat a iesire, UPS-ul interactiv de linie ofera filtrare suplimentara si produce tranzitorii de comutare redusi in comparatoe cu un UPS de asteptare. Acestea sunt utilizate in aplicatii montate pe rack sub 5000 VA.

Offline / Standby / Backup baterie

UPS-ul offline numit si UPS de rezerva sau backup de baterie, este o alegere rentabila. Sistemele UPS offline protejeaza impotriva majoritatii varfurilor, dar nu mentin puterea perfecta in timpul caderilor si supratensiunilor minore.

Tehnologia UPS offline va proteja impotriva majoritatii varfurilor de putere prin reducerea tensiunii excesive si va ajuta la eliminarea a peste 90% din toate intreruperile. Un astfel de sistem trece alimentarea de curent alternativ direct prin unitate, trecand de un comutator de transfer la punctul de iesire unde este conectata sarcina protejata.

Aceasta tehnologie este cea mai potrivita pentru dispozitive sub 1500VA, cum ar fi birouri mici, calculatoare personale de acasa si alte aplicatii mai putin critice. UPS-ul offline ofera protectie de rezerva pentru echipamente desktop, console de jocuri, statii de lucru, retele fara fir si alte electronice. In timpul intreruperii alimentarii cu energie electrica, ofera suficient timp de rulare pentru a economisi lucrari in proces si a finaliza o oprire ordonata a echipamentului.

Echipamente de inalta calitate si fiabilitate

Vertiv va sprijineste in imbunatatirea timpului de functionare cu o gama completa de surse de alimentare intreruptibile (UPS) inovatoare si sisteme UPS integrate, rezistente, care vor acoperi nevoile de energie de rezerva ale infrastructurii IT, de la salile de calculatoare mici la centre de date.

Liebert APS UPS
Este un UPS modular online care ofera o disponibilitate critica pentru misiune, reducand in acelsi timp costurile si mentinand flexibilitatea pentru viitor.

Liebert GXT5 UPS
Este o solutie cu dubla conversie online, care ofera protectie la intreruperea alimentarii si conditionare continua a alimentarii intr-un sistem compact si flexibil.

Liebert GXT4 UPS
Este recomandat pentru protejarea echipamentelor critice, furnizeaza alimentare continua de inalta calitate, fara intreruperi la transformatorul pe baterie.

Liebert GXT3 UPS
Este un UPS de retea disponibil in doua versiuni diferite de 10 kVA. Are bypass de intretinere integrat, design compact al turnului, precum si durata de functionare extinsa.

Edge UPS
Este o familie de UPS-uri interactive cu unda sinusoidala extrem de fiabila, eficienta, usor de gestionat si flexibila, cu modele variind de la 500VA la 3000VA.

Liebert GXT RT+ UPS
Factorul de putere de iesire ridicat al sursei de alimentare neintreruptibile asigura protectia de inalta performanta pentru dispozitivele dintr-o gama larga de tensiuni de intrare.

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele UPS Vertiv?

Specialistii nostri de la dispecerat va stau la dispozitie.

    Română