Telemedicina de urgenta la nivel national

Slider Image
Faza a treia a procesului de implementare a sistemului national de telemedicina de urgenta a fost incheiata cu succes.

Obiectivele principale din aceasta etapa au fost extinderea sistemului in mai multe judete, majoritatea din estul Romaniei, realizarea de upgrade-uri intr-o serie de locatii si relocarea mai multor sisteme in alte spitale. Complexitatea proiectului a fost optim gestionata prin implicarea mai multor companii, care au oferit solutii dedicate.

AVITECH a oferit sisteme de videoconferinta, insotite de servicii complete: design, instalare, punere in functiune, training, service.

La Iasi a fost creat un nou centru regional pentru zona de est a tarii, iar centrul de la Targu Mures, amenajat tot de AVITECH in prima faza a proiectului, a fost reconfigurat si mutat intr-o locatie noua, moderna. Au fost creeate 38 de noi locatii, dintre care 26 conectate la Centrul Regional Iasi, 10 la Bucuresti si 2 la Targu Mures. De asemenea, sistemele din 8 spitale conectate la Targu Mures au fost relocate in alte orase.

Centrele Regionale au fost dotate cu cate doua sisteme de videoconferinta FullHD, doua display-uri LCD, inregistrator video digital, statii de lucru performante, sistem de control cu touch screen, lumini speciale de pentru videoconferinta, sistem audio, infrastructura audio-video si de comunicatii, mobilier profesional, ergonomic tip dispecerat.

Toate celelalte locatiile beneficiaza de sistem de videoconferinta FullHD, display LCD, camera suplimentara pentru observare de tip PTZ, statii de lucru PC, infrastructura de comunicatii. Sistemul de videoconferinta este integrat cu aparatura medicala dedicata.

Raed Arafat, Ministrul Sanatatii, a declarat: “Telemedicina ajuta, in primul rand, la degrevarea sistemului de urgenta. Vom gestiona mai bine cazurile grave, vom sti ce pacienti au nevoie de transport catre un centru din tara si vom reduce, astfel, erorile medicale. Romania detine, la momentul actual, cel mai complex sistem de telemedicina din Europa”.

Echipamente

Sistem de telemedicina

Ultimele noutati

Referinte

Doresti mai multe informatii despre sistemul de telemedicina?

Română