Sistem de telemedicina pentru spitale

Slider Image
Inainte de a fi angajati ai companiei AVITECH, suntem oameni si ne pasa.

Ne pasa de oamenii care se lupta cu boala COVID-19, ne pasa de cei care lupta alaturi de ei si ii sustin, de cadrele medicale, de autoritati, de cei care au luat inteleapta decizie de a sta in casa, de cei in izolare si carantina si de toti cei care asigura aprovizionarea cu bunurile si serviciile necesare vietii.

Ne dorim ca impreuna sa depasim aceasta perioada dificila si ne propunem ca, prin intermediul solutiilor de telemedicina, sa contribuim la imbunatatirea situatiei actuale.

Sistemul de telemedicina reprezinta cea mai simpla modalitate de acces la servicii medicale. In contextul actual, aceasta solutie este benefica, deoarece limiteaza raspandirea infectarii cu virusul SARS-CoV-2, reduce costurile si faciliteaza comunicarea medic-medic si medic-pacient.

Sistemul de telemedicina poate fi folosit pentru a le permite pacientilor sa incarce si sa trimita diferite documente medicale specialistilor, folosind o platforma sigura, care asigura si pastreaza confidentialitatea datelor personale. Orice specialist are posibilitatea de a oferi servicii medicale fara a fi nevoit sa interactioneze direct cu pacientul, poate trimite recomandari de diagnostic si tratament persoanei care a solicitat acest lucru. Astfel, persoanele care se afla in izolare si cele care nu se pot deplasa au acces la servicii de ingrijire medicala si pot fi monitorizate de la distanta.

Monitorizarea la distanta permite specialistilor sa urmareasca starea de sanatate a pacientului aflat la distanta prin folosirea diverselor echipamente. Aceasta este vitala mai ales in contextul actual, deoarece se elimina riscul ca o persoana prezenta la cabinet pentru o consultatie, sa infecteze cadre medicale si/sau alti pacienti. De asemenea, este foarte practica si economica pentru persoanele cu boli cronice, pentru cele care au probleme cu tensiunea arteriala, care sufera de diabet si insuficienta cardiaca congestiva. In plus, costurile totale sunt mici, comparativ cu calitatea serviciilor medicale pe care le ofera si timpul in care se solutioneaza o problema medicala.

In perioada monitorizarii de la distanta, pacientul poarta un echipament de monitorizare a parametrilor sai vitali, alaturi de un telefon cu o aplicatie dedicata, ce transmite catre centru,  in timp real, toate datele catre cadrele medicale, dar si eventualele semnale de alarma.  Pacientul si o persoana aleasa de acesta pentru situatii de urgenta pastreaza legatura cu medical pe parcursul monotorizarii pentru sfaturi sau modificarea tratamentului in functie de evolutia starii sale sau pentru trimitea unei ambulante.

Este necesar sa putem fi capabili de a monitoriza pacientii de acasa, deoarece aceasta abordare reduce transmiterea virusurilor, protejeaza cadrele medicale si alti pacienti, insa nu reduce grija si atentia pe care o au fata de persoanele aflate la distanta.

Sistemul de telemedicina poate fi utilizat si in ambulante pentru a asigura transmiterea in timp real a principalelor date biometrice si clinice ale pacientilor catre unitatea de primire urgente, dar si comunicarea indicatiilor medicului specialist catre personalul de pe ambulanta.

In anul 2010, am implementat primul sistem de telemedicina din Romania, special creat pentru rezolvarea in timp real a cazurilor de urgente din spitalele care nu au dotarea tehnica sau specialistii necesari. Sistemul deserveste 7 judete (Alba, Brasov, Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) si are conectate un numar de 40 spitale ce sunt monitorizate de echipa SMURD din incinta Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures.

Tehnologia se afla intr-o continua evolutie, iar aceasta modeleaza si sistemul de ingrijire medicala, insa e nevoie si de contributia noastra pentru a crea un loc eficient si sigur pentru pacienti, medici si intreaga populatie.

Echipamente

Sistem de telemedicina

Ultimele noutati

Referinte

Doresti mai multe informatii despre sistemul de telemedicina?

Română