Telemedicina pentru SMURD Targu-Mures

Slider Image
AVITECH anunta implementarea cu succes a primului sistem de telemedicina din Romania, special creat pentru rezolvarea in timp real a cazurilor de urgente din spitalele care nu au dotarea tehnica sau specialistii necesari.

Complexitatea proiectului a fost optim gestionata prin implicarea mai multor companii, care au oferit solutii dedicate.

Sistemul deserveste 7 judete (Alba, Brasov, Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) si are conectate un numar de 40 spitale ce vor fi monitorizate de echipa SMURD din incinta Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures.

Inaugurarea sistemului a avut loc in data de 14 august 2009, la sediul central din Targu-Mures, in prezenta Ministrului Sanatatii – Ion Bazac, a presedintelui Senatului – Mircea Geoana si a subsecretarului de stat din Ministerul Sanatatii – Raed Arafat.

Sistemul medical romanesc face astfel un pas important in alinierea la standarde europene, telemedicina aducand imbunatatiri evidente serviciilor medicale. Aceasta permite diagnosticarea in timp real a pacientilor in stare critica, ce ar avea in mod normal nevoie sa fie transportati in alte centre, transmitand informatii despre parametrii vitali ai pacientilor – EKG, imagini radiologice si de ecografie. Sistemul va permite astfel salvarea de vieti omenesti.

Totodata, telemedicina se remarca si prin rolul sau educational, permitand schimbul de experienta intre cadrele medicale aflate in centre diferite.

Implicit, telemedicina va conduce la reducerea unor costuri pentru sistemul sanitar, intrucat vor fi diminuate costurile necesare transportarii pacientilor intre diferite spitale.

Din punct de vedere tehnic, solutia oferita de AVITECH in cadrul acestui proiect amplu include infrastructura de videoconferinta de inalta definitie TANDBERG – terminale de videoconferinta, videoserver, server pentru comunicatii video, gateway ISDN, precum si camere video de supraveghere Samsung, sistem de inregistarare AverMedia si infrastructura pentru comunicatii date Cisco.

Solutia oferita de AVITECH a cuprins, pe langa echipamentele propriu-zise, servicii de configurare, instalare si punere in functiune sistem, urmate de instruire. Aceste servicii au fost asigurate de echipele de specialisti din Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov ale companiei.

Echipamente

Sistem de telemedicina

Ultimele noutati

Referinte

Doresti mai multe informatii despre sistemul de telemedicina?

Română